El jutge desestima la possibilitat que Ximenis i el seu equip facin ús del nom de la CUP i del grup municipal DOC

A la demanda que "Ximenis" va posar contra el secretariat nacional de la CUP va afegir mesures cautelars per poder utilitzar els comptes corrents i el nom, sigles, logotip i grup municipal de la CUP d'Arenys de Munt. Les mesures cautelars han estat desestimades.

 

El passat mes de novembre de 2015 "Ximenis" i el grup de persones que li donen suport van interposar una demanda al Secretariat Nacional de la CUP perquè no acceptaven la resolució d'aquest en el què se'ls explicitava que el seu grup no podia representar la CUP en cap àmbit. A aquesta demanada van afegir mesures cautelars, per tal que mentre no es resolgués el procediment se'ls atribuís l'ús dels comptes corrents (un ús dels comptes per part de l'excalde "Ximenis" que està sent objecte d'un procediment penal), l'ús del nom, sigles i logotip de la CUP d'Arenys de Munt i, també, la denominació del Grup Municipal.

La sol·licitud de mesures cautelars, però, ha estat desestimada pel Jutjat de Primera Instància d'Arenys de Mar i, per tant, hi ha una resolució judicial que desestima la possibilitat que “Ximenis” i la resta de demandants facin ús del nom de l'organització i del grup municipal. Des que la resolució de tots els òrgans de la CUP (assemblea territorial, comissió de garanties estatutàries, consell polític i secretariat nacional) va ser ferma en la no representativitat de Josep Manel Jiménez "Ximenis" ni al consistori ni en cap altra àmbit, "Ximenis" i el grup de persones simpatitzants han utilitzat el nom de la formació política en notes de premsa, correus electrònics (des d'un compte de correu no oficial) i fins i tot han posat parades informatives com si fos informació de la Candidatura d'Unitat Popular i utilitzant material que mai ha estat retornat a l'assemblea local de la CUP d'Arenys de Munt.

En aquest sentit, des de la CUP emprendrem totes les accions legals per tal que cessin amb l'ús il·legítim, i il·legal, de la denominació del partit. Quan els demandants van sol·licitar les mesures cautelars ho van fer perquè sabien que sense autorització judicial no tenien cap dret a fer-se anomenar CUP d'Arenys de Munt, i aquesta autorització els ha estat denegada. Així doncs, cal que assumeixin els seus propis actes i acatin una resolució judicial que ells mateixos han provocat quan van interposar la demanada.