CARTA OBERTA DELS REGIDORS DE LA CUP AL POBLE D'ARENYS DE MUNT

LES REGIDORES I ELS REGIDORS DE LA CUP ESTEM SORPRESOS.

Una vegada més el poble va aparèixer empaperat de cartells d'ERC, i amb notes de premsa, reivindicant com a injust que l'Alcalde d'Arenys de Munt imputés a l'Ajuntament les costes del judici interposat per ell, com Alcalde, contra ERC. Un judici on es va resoldre que el representant de tots els arenyencs, l'Alcalde, podia ser injuriat i calumniat lliurement, considerant que aquesta era una de les qüestions inherents al càrrec polític que ocupa. Trist però cert.

 

Però no hem d'oblidar que l'Alcalde és el màxim responsable de l'Ajuntament i que representa a tot el poble. Insultar i menysprear aquesta figura és insultar i menysprear a tots i cadascun dels vilatans d'Arenys de Munt. A més, recordem que, a l'octubre, se'l va titllar de coartar la llibertat d’opinió en els Plens, quan no és cert. L’única voluntat del Govern era l'urgent necessitat d'ordenar-los per aconseguir escurçar-los, seguint la petició de  TOTS els grups polítics. Per això entenem que correspon assumir el cost a qui ha estat insultat, la institució sencera -l'Ajuntament- per haver portat a terme una decisió col·lectiva. Una petició que ERC també havia formulat.

I una dada 'interessant' que no deixa de ser sorprenent, és que el cost per l'Ajuntament sigui de 1.888€ mentre que el del d'ERC sigui de 4.075€. Curiós, però cert també. I tothom s'hauria de preguntar: com és que existeix aquesta diferència? I, a on aniran a parar aquests diners que rebrà ERC?

Tot aquest comportament el considerem inoportú i ens sap greu que ERC no sigui conscient del mal que està fent amb aquestes actuacions. Unes actuacions que només serveixen per desprestigiar la política, però que els desprestigia especialment a ells. Al mateix temps ens consta que no tothom d'ERC dona suport a aquesta forma tan agressiva de fer oposició.

Nosaltres no hem pretés mai judicialitzar la política, però volem una forma de fer política  més justa, més democràtica, més social, més honesta i més respectuosa per a tothom.

La CUP i ERC son dues formacions polítiques que tenen moltes afinitats ideològiques i una forma d’entendre el País coincident, malgrat que, òbviament, també hi ha qüestions que ens diferencien. No obstant, el que no hem volgut mai, des de la CUP, és situar el marc del discurs polític en la persecució, l'assetjament i el descrèdit personal.

Per nosaltres la política i la forma de fer-la s'emmarca dins d'un codi no escrit en el què preval el respecte per l'adversari polític. Estem en política per ajudar, per tirar el poble endavant, per invertir el nostre temps per a la col·lectivitat i des de fa una mica més d’un any que aquest és el nostre primer objectiu.

És per això que ens dol profundament que, més que valorar l'esforç, el sacrifici i les renuncies que estem fent, tant a nivell personal, familiar, professional, laboral i econòmic, per resoldre una situació tan adversa com la que ens estem trobant a l'Ajuntament, des d'ERC, contínuament i intencionadament, es deformi la realitat per crear una ficció que porti a fer creure als vilatans una cosa totalment oposada a la que estem fent. Nosaltres no som forans, som persones del poble que treballem al poble, que ens estimem enormement Arenys de Munt, que volem el millor per a tots els nostres veïns i treballem per aconseguir un futur digne per a tots els arenyencs i, especialment, pels nostres fills.

El poble d'Arenys de Munt va decidir democràticament el 22 de maig del 2011 qui volia que el governés i començaria a ser hora que, a qui li pertoqués, ho comences a assumir i a digerir. Des de la CUP així ho vam entendre i vam obrir la porta del Govern a les altres dues formacions majoritàries, ERC i CiU, i ha estat ERC qui s'ha autoexclòs de treballar pel poble des del Govern. Aquesta porta encara la tenen oberta.

En aquesta línia, i veient que el clima polític havia pujat de to, vàrem proposar una trobada entre el regidors d'ERC i nosaltres per aproximar posicions i sobretot millorar les formes.

Estem sorpresos que aquesta sigui la resposta d'ERC a aquella reunió. Una reunió que nosaltres, i tota la gent de la CUP també, vam valorar molt positivament com un esperat i desitjat pas endavant per treballar conjuntament per resoldre els problemes d'Arenys de Munt. Cosa que el poble també ens demanava.

Pensàvem que, amb aquest ambient positiu i de cordialitat, aquest tema del jutjat estava tancat, perquè és molt trist haver de recordar el retrat que d'ERC va fer la jutgessa. I no entenem que aquesta part de la sentència, ERC, l'amagui constantment. I que nosaltres, per ètica personal i política, però també per responsabilitat col·lectiva, no en fem constant reproducció, ni retret. 

Nosaltres no entrarem en aquest joc de provocacions ni de penjada de cartells, no volem condicionar el pensament ni induir-lo, per això convidem a tothom que estigui interessat a llegir la sentència, a que la miri a la pàgina web de l'Ajuntament on està publicada des del primer dia.

També volem mostrar la nostra perplexitat i la nostra enorme tristesa per aquesta actitud d'ERC. La crispació, la manipulació, l'atac personal, la falta de respecte a les institucions que representen a la totalitat dels vilatans d'Arenys de Munt, amb la conseqüent falta de respecte a aquests vilatans, resten en comptes de sumar i fan mal a tothom.

Per superar uns moments tan crítics i difícils com els que ens està tocant viure seria d'agrair, per part d'ERC, una actitud més honesta, mes constructiva i més generosa per la col·lectivitat en comptes de centrar-ho tot en ells mateixos i el seu partit polític.

El número de persones amb dificultats augmenta cada dia arreu del País, a Arenys de Munt també. Difícilment tornarem a tenir una situació com la d'aquests anys enrere. Som molt conscients que es cometran errors i moltes de les mesures que s'hauran de prendre seran impopulars, però el que sí volem dir és que el nostre esforç, el nostre treball, la nostre dedicació, amb la màxima transparència i honestedat serà present en tots els nostres actes.

Pensem que avui els arenyencs demanden que treballem conjuntament per millorar el poble i nosaltres no defallirem en l'intent, per molta feina que tinguem.

Les regidores i els regidors de la CUP

Jèssica Flores, Sílvia Vàzquez, Fèlix Galceran i Josep Manel Ximenis