El Jutjat d’Instrucció obra diligències contra Josep Manel “Ximenis”

El Jutjat d’Instrucció d’Arenys de Mar ha admès a tràmit la querella interposada per la CUP contra Josep Manel “Ximenis” per un delicte d’apropiació indeguda. Els fets es remunten a l’octubre de 2015, després que l’Assemblea Local, l’Assemblea Territorial i el Secretariat Nacional de la CUP decidissin expulsar Ximenis de la CUP i del Grup Municipal, en compliment d’una resolució de la Comissió de Garanties de la formació. Ximenis aleshores era encara apoderat dels comptes corrents de l’Assemblea de la CUP d’Arenys de Munt i, en tenir coneixement que s’havia sol·licitat el canvi d’apoderats, va retirar tots els fons disponibles.

 

Davant dels fets, l’organització va sol·licitar tota la informació possible a l’entitat bancària on, a més, treballa Ximenis, i una vegada confirmada la retirada de fonts de la CUP, es va encarregar als serveis jurídics de la CUP la interposició de la querella. En les properes setmanes es preveu que el Jutjat dugui a terme les diligències d’instrucció necessàries per esclarir i determinar si han de ser objecte de judici.

 

L'organització vol expressar el seu suport a l'Assemblea Local d'Arenys de Munt i a la seva regidora, Maria Ballester, única integrant del Grup Municipal de la CUP ja que les actes de Ximenis i d'Esther Sànchez al no ser retornades ara formen part del Grup Mixt.