Argumentari Ple Municipal 12/12/2019

PART DISPOSITIVA

 

  1. APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE 14/11/2019.
  2. PROPOSTA D’APROVACIÓ D’INICI DE L’EXPEDIENT D’EXPROPIACIÓ PER MINISTERI DE LA LLEI DE L’IMMOBLE SITUAT AL CARRER BORRELL 2.
  3. PROPOSTA D’APROVACIÓ PROVISIONAL DEL PROJECTE D’ACTUACIÓ EN SÒL NO URBANITZABLE PER UNA ACTIVITAT DE CAVALLS, FINCA CAN GUINEU.
  4. PROPOSTA D’APROVACIÓ INICIAL DE MODIFICACIÓ DE LA RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL DE L’AJUNTAMENT.
  5. PROPOSTA D’APROVACIÓ DE LA PRÒRROGA DE LA DELEGACIÓ DE COMPETÈNCIES DEL SAD EN EL CONSELL COMARCAL I L’ADDENDA DEL CONVENI REGULADOR PER A L’ANY 2020.
  6. PROPOSTA D’ADHESIÓ A LA COMPRA AGREGADA ACM MATERIAL ENLLUMENAT PÚBLIC.
  7. PROPOSTA D’APROVACIO INICIAL DE LES BASES ESPECÍFIQUES DE LA MOSTRA LITERÀRIA.
  8. PROPOSTA D’APROVACIÓ DE LA MOCIÓ DEL GRUP CUP SOBRE EL FUTUR DE LA XARXA VIÀRIA COMARCAL.

PART DISPOSITIVA

 

  1. APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE 14/11/2019.

OK

 

  1. PROPOSTA D’APROVACIÓ D’INICI DE L’EXPEDIENT D’EXPROPIACIÓ PER MINISTERI DE LA LLEI DE L’IMMOBLE SITUAT AL CARRER BORRELL 2.

Per la Candidatura d’Unitat Popular aquest és un punt que ens genera contradiccions. Per una banda veiem com el planejament urbanístic afecta aquest immoble i el representant legal de la propietària ha requerit que es dugui a terme l’expropiació. Per altra banda veiem com a dia d’avui, amb un PEF a les mans i unes prioritats molt diferents al govern, l’ús d’aquest immoble encara no és clar ni té un projecte al darrere.

Entenem que la llei ens obliga a procedir amb l’expropiació, però ens dol que haguem hagut de fer mans i mànigues per aconseguir el finançament necessari per procedir a fer-la.

El que no voldríem per res, és veure com Can Gallineta acaba tancat durant anys i deixant-se deteriorar com ha passat amb altres immobles de propietat municipal (la masia i la casa de Can Globus, l’edifici de la Cooperativa o l’edifici del Sindicat).

Durant la campanya electoral, esperem que ho recordin tots els regidors aquí presents i també les arenyenques que ens escolten, es va parlar múltiples vegades i semblava que era un punt en comú entre partits, de la necessitat d’asseure’ns totes a parlar (partits, entitats i vilatanes) per poder traçar un Pla Estratègic d’Inversions en Equipaments Municipals. Estem veient que aquesta serà una legislatura de debats tranquils i grans consensos. Hem de poder ser capaços de poder parlar del futur d’Arenys de Munt a llarg termini i poder traçar unes línies comunes i compartides per tota la ciutadania que ajudin a caminar endavant de manera conjunta.

A nosaltres se’ns acudeixen moltes idees pel futur de Can Gallineta. Pot ser la seu d’una Oficina de Prestacions Socials, podem posar-hi també el Casal de Joves, o bé fer-hi anar un espai dedicat a igualtat de gènere. Però no podem decidir de manera aleatòria. Caminem plegades a l’hora de pensar Arenys de Munt i enriquirem el municipi fent que totes les persones se sentin part del poble.

 

  1. PROPOSTA D’APROVACIÓ PROVISIONAL DEL PROJECTE D’ACTUACIÓ EN SÒL NO URBANITZABLE PER UNA ACTIVITAT DE CAVALLS, FINCA CAN GUINEU.

A la Comissió Informativa la secretària de l’Ajuntament ens va manifestar que el departament d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya està posant pegues a tots els projectes d’activitats fora de sòl urbà que hem anat enviant-hi. Davant d’això volem manifestar la falta de rigor i el paternalisme que un cop més demostren les institucions quan decideixen per nosaltres. Sempre hem dit que l’autonomia municipal i els ajuntaments són la clau per la democràcia directa i per fer un país des de les classes populars. Què millor que l’autonomia local per poder decidir sobre el seu futur pel que fa a les activitats fora de sòl urbà, les quals no són a la babalà sinó que precisen d’un munt d’estudis tècnics, ambientals i urbanístics per tal de mostrar la viabilitat dels projectes.

En aquest cas ens trobem davant d’una activitat de cavalls que mostra una gran estima i un gran respecte al medi ambient. Un tornar a la terra i recuperar arrels. Unes persones que demostren que es poden fer bons projectes i treballar al municipi d’Arenys de Munt.

Sense més paraules a comentar, el nostre vot serà favorable.

 

  1. PROPOSTA D’APROVACIÓ INICIAL DE MODIFICACIÓ DE LA RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL DE L’AJUNTAMENT.

Aquesta és una proposta que ha de tirar endavant per poder augmentar la jornada del tècnic de Medi Ambient i així poder afrontar la gravíssima situació que ens ve a sobre: el Canvi Climàtic. Per la necessitat d’un Arenys de Munt ecologista i que aposti per un futur sostenible volem traslladar al govern la nostra felicitació per haver fet aquest pas endavant. Esperem que amb l’augment d’hores el tècnic de Media Ambient posarà fil a l’agulla i començarem a fer passos de gegant ja que el temps ens apreta.

A més, la proposta també contempla oxigenar l’àrea de secretaria. Tot el que sigui per facilitar la tasca de les funcionaries de l’Ajuntament que treballen sota pressió degut al volum de feina i els pocs recursos humans actuals per tal que tot funcioni com ha d’anar.

Hi votarem a favor.

 

 

  1. PROPOSTA D’APROVACIÓ DE LA PRÒRROGA DE LA DELEGACIÓ DE COMPETÈNCIES DEL SAD EN EL CONSELL COMARCAL I L’ADDENDA DEL CONVENI REGULADOR PER A L’ANY 2020.

Aquesta pròrroga la votarem a favor perquè suposa un estalvi de recursos humans i econòmics a l’ajuntament i, a més a més, està duent a terme una molt bona feina al nostre municipi.

 

 

  1. PROPOSTA D’ADHESIÓ A LA COMPRA AGREGADA ACM MATERIAL ENLLUMENAT PÚBLIC.

En general les compres agregades a l’ACM sempre ens surten rentables econòmicament, però hem de tenir en compte que l’ACM fa licitacions pròpies on nosaltres no hi tenim incidència. Nosaltres volem seguir adherits a aquests sistema de compres agregades de l’ACM però demanem a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, amb la seva representant a l’ACM, que faci força per tal que les compres agregades que es facin en un futur no busquin només el major estalvi econòmic sinó també també tinguin en compte els beneficis ecològics i social. Hem de tenir en compte que revertir el capitalisme no és cosa d’un dia, però començar a treballar per una economia circular i una economia social i solidària. Arenys de Munt estem adherits a la Xarxa de Municipis d’Economia Social i Solidària, potser atacant des de les dues bandes serà la millor manera que tindrem per poder oferir unes compres que beneficiïn el medi ambient, el país i la seva gent.

Dit això hi votarem a favor perquè aquesta proposta interessa al bé comú d’Arenys de punt ja que servirà per tenir sistemes d’eficiència energètica de l’enllumenat públic. Un pas que ens servirà per reduir el consum d’energia de l’enllumenat del carrer i millorar la qualitat d’aquest.

 

 

  1. PROPOSTA D’APROVACIO INICIAL DE LES BASES ESPECÍFIQUES DE LA MOSTRA LITERÀRIA.

El nostre vot serà favorable perquè hem vist que els tècnics municipals han fet una molt bona feina per adequar les bases que teníem a la nova normativa que es demanava des d’intervenció. A més a més, se’ns ha explicat que les bases s’han fet incorporant algunes demandes del professorat de l’Institut Domènec Perramon i de persones vinculades al món literari del municipi. Felicitem la feina feta i animem les persones a seguir participant a la Mostra Literària d’Arenys de Munt.

 

 

  1. PROPOSTA D’APROVACIÓ DE LA MOCIÓ DEL GRUP CUP SOBRE EL FUTUR DE LA XARXA VIÀRIA COMARCAL.

La llegeixo.

 

 

PART DE CONTROL

 

  1. MOCIÓ DEL GRUP PSC  PER LA PLENA IGUALTAT DE L’ESPORT FEMENÍ I EN SUPORT A LES DEMANDES DE L’ASSOCIACIÓ DE DONES FUTBOLISTES ESPANYOLES.

Una vegada més ens trobem reivindicant la igualtat de gènere en tots els nivells. Concretament el món de l’esport ha estat sempre masculinitzat perquè la societat patriarcal ens ha construït aquesta concepció del món. Les nenes, quan són petites, també poden i volen jugar a pilota. És l’educació que reben la què les encotilla i talla les ales. Per aquest motiu hem de treballar plegades per oferir una igualtat de gènere real a tots els nivells de la societat i deixar de parlar d’educació per començar a parlar de coeducació. Hem d’oferir la igualtat d’oportunitats de joc, d’aprenentatges i d’interessos a totes les petites persones que van creixent.

La moció que se’ns presenta vol atacar una de les manifestacions patriarcals de la nostra societat. La desvalorarització del món de l’esport femení. Sembla ser que només valorem les esportistes si competeixen en esports feminitzats, com són el patinatge, la gimnàstica rítmica o la natació sincronitzada. Com a societat hem de reflexionar profundament per treure’ns de sobre els aprenentatges culturals adquirits de manera inconscient que ens empenyen a les discriminacions. Actuar de manera immediata per posar de manifest que les esportistes dones han de tenir garantides les mateixes condicions laborals que els homes, és trist però necessari.

Així mateix, volem aprofitar per reivindicar que els clubs esportius del món local ofereixin la possibilitat de tenir equips de competició femenina perquè les dones no hagin de marxar dels seus pobles per poder practicar esport. La igualtat també rau en les mateixes oportunitats que els homes en aquest sentit.

Finalment, volem traslladar tot el nostre suport a les dones organitzades que reivindiquen la igualtat real en drets laborals.