Documents

Es tracta de facilitar el contacte entre propietaris de terrenys de cultiu i persones que volen treballar les esmentades terres generant propostes d’ocupació; de recuperació de patrimoni agrícola; sostenibilitat mediambiental del territori i també larecuperació d’una activitat intrínseca a la nostra història. La proposta necessita d’un recorregut consensuat i treballat principalment amb els protagonistes.

Les iniciatives del què s’anomena economia social i solidària neixen de l’empenta de veïnes i veïns i prioritzen la satisfacció de necessitats i la utilitat social per davant del lucre.

A la demanda que "Ximenis" va posar contra el secretariat nacional de la CUP va afegir mesures cautelars per poder utilitzar els comptes corrents i el nom, sigles, logotip i grup municipal de la CUP d'Arenys de Munt. Les mesures cautelars han estat desestimades.

 

El passat mes de novembre de 2015 "Ximenis" i el grup de persones que li donen suport van interposar una demanda al Secretariat Nacional de la CUP perquè no acceptaven la resolució d'aquest en el què se'ls explicitava que el seu grup no podia representar la CUP en cap àmbit. A aquesta demanada van afegir mesures cautelars, per tal que mentre no es resolgués el procediment se'ls atribuís l'ús dels comptes corrents (un ús dels comptes per part de l'excalde "Ximenis" que està sent objecte d'un procediment penal), l'ús del nom, sigles i logotip de la CUP d'Arenys de Munt i, també, la denominació del Grup Municipal.

La sol·licitud de mesures cautelars, però, ha estat desestimada pel Jutjat de Primera Instància d'Arenys de Mar i, per tant, hi ha una resolució judicial que desestima la possibilitat que “Ximenis” i la resta de demandants facin ús del nom de l'organització i del grup municipal. Des que la resolució de tots els òrgans de la CUP (assemblea territorial, comissió de garanties estatutàries, consell polític i secretariat nacional) va ser ferma en la no representativitat de Josep Manel Jiménez "Ximenis" ni al consistori ni en cap altra àmbit, "Ximenis" i el grup de persones simpatitzants han utilitzat el nom de la formació política en notes de premsa, correus electrònics (des d'un compte de correu no oficial) i fins i tot han posat parades informatives com si fos informació de la Candidatura d'Unitat Popular i utilitzant material que mai ha estat retornat a l'assemblea local de la CUP d'Arenys de Munt.

En aquest sentit, des de la CUP emprendrem totes les accions legals per tal que cessin amb l'ús il·legítim, i il·legal, de la denominació del partit. Quan els demandants van sol·licitar les mesures cautelars ho van fer perquè sabien que sense autorització judicial no tenien cap dret a fer-se anomenar CUP d'Arenys de Munt, i aquesta autorització els ha estat denegada. Així doncs, cal que assumeixin els seus propis actes i acatin una resolució judicial que ells mateixos han provocat quan van interposar la demanada.

Aquest és el text de la moció que la CUP d'Arenys de Munt va proposar el passat 7 d'abril per a debatre i aprovar en el Ple del 14 d'abril de 2016.

Veient que es va presentar una altra similar, nosaltres hem treballat en un text refós que s'ha enviat a revisar i considerar per part de la resta de grups municipals. Oferirem el text final, si escau, de seguida que tingui l'acord de les parts.

 

Pel que fa a la part dels acords de la nostra moció "Fem un pas més cap a la independència, sense por", el text diu el següent (teniu complert en PDF més avall):

 

Primer.- Manifestar que el Ple d’aquest ajuntament està sotmès, exclusivament, a la voluntat popular emanada de la ciutadania i que, per tant, si aquesta es troba en contradicció a les ordres dictades per tribunals espanyols democràticament deslegitimats, aquest Ple no col·laborarà amb aquestes en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions i que, per tant, no respondrà als requeriments rebuts.

Segon.- Donar ple suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional.

Tercer.- Exigir doncs al cos dels Mossos d'Esquadra i a la Conselleria d'Interior que desatenguin les ordres de la mateixa Audiència ja que aquestes tenen com a objectiu trobar les excuses per poder imputar a regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses per haver dut a terme la seva funció de representació popular.

Quart.- Emplaçar a la resta d'Ajuntaments requerits a desatendre les peticions d’informació que estan arribant per part dels Mossos d’Esquadra i, al mateix temps, exigim al Conseller d’Interior, Sr. Jordi Jané, que ordeni als Mossos d’Esquadra que deixin de dirigir-se als Ajuntaments i s’abstinguin d’obeir qualsevol altre requeriment que els arribi per part de l’Audiència Nacional en relació a la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments.

Cinquè.- Comunicar l’adopció d’aquests acords a les entitats municipalistes (AMI, ACM i FMC), al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern de la Generalitat valenciana, al Govern de les Illes Balears, al Govern d’Aragó, i als governs de l’estat espanyol i francès.

Pàgines