Notícies de Arenys de Munt

Us convidem a que comenceu llegint aquest text, és la moció que va aprovar el Ple d’Arenys de Munt el 12 de gener de 2012, amb 4 vots a favor del regidors del grup CUP, 1 vot en contra del regidor del PP i 7 abstencions dels regidors d’ERC i CiU. El regidor del PSC era absent.

Des de l'Assemblea de la CUP d’Arenys de Munt volem aclarir que la informació que s'ha difós respecte a una moció per a declarar persona non grata a Felip VI al Ple no és correcte. La proposta de moció no ha estat presentada per la CUP, si bé compartim el seu contingut en general. En tot cas, encara no han tingut lloc les comissions informatives per tractar el tema i per tant no l'hem pogut analitzar ni treballar amb els regidors que la presenten.

 Per aclarir conceptes, volem explicar que els trets ideològics bàsics de la militància de la CUP són la radicalitat democràtica (que en primer lloc ens apliquem internament, com no pot ser d’altra manera), l’anticapitalisme i l’independentisme, així com el feminisme i l’ecologisme. Caldria assenyalar que cada militant, en exercici de la seva llibertat ideològica, profundament respectada, defensa de manera diferent i prioritza o no prioritza cadascun d’aquests valor.

 

Per a ell la defensa del més feble, enfront dels abusos del diner o de l’estat, fou una constant al llarg de la seva vida, allò que en podríem dir en terminologia evangèlica “situar-se al costat dels pobres”. En aquesta línia, el 1922 col·labora en la fundació del sindicat pagès Unió de Rabassaires, dirigí el seu portaveu La Terra.

Consideracions sobre el context polític.

 

El posicionament de la CUP d'Arenys de Munt sobre el pressupost participatiu l’hem donat a conèixer en diverses ocasions, al Consell d’Economia del passat juliol, a la revista municipal i al Ple: no ens agraden les presses alhora de prendre decisions importants –i més quan no és necessari- i per participació nosaltres entenem molt més que un consulta acotada i puntual sobre una part molt minsa de tot el que tenim dret a decidir.  Aquí us expliquem més del que entenem nosaltres per participar, de què entenem per control col·lectiu del assumptes que en

Què és un pressupost municipal?

És un dels principals instruments per donar resposta a les necessitats del poble. Un pressupost ben elaborat ens permet conèixer quin és el conjunt de diners de què disposem i en què necessitem emprar-los; per tant l’eina bàsica per a la gestió dels recursos i com es destinaran a cobrir les necessitats que té Arenys de Munt.

Definicions que us recomanem: 

Fomentar la participació ciutadana i aconseguir-la amb èxit no és tasca fàcil i es converteix en terreny erm si reduïm la iniciativa a unes quantes invitacions de tant en tant per part de les institucions a donar la nostra opinió en alguns temes ben acotats. No seria això participar.

Sabem que qui no ha viscut de primera mà la reorganització de la CUP d'aquests darrers mesos pot estar confosa i més quan tot plegat va esclatar públicament al voltant de les eleccions municipals.

Des de l'assemblea no hem volgut alimentar el safareig ni la rancúnia dels qui creuen que tot plegat és un complot mundial contra en Josep Manel Ximenis, justament perquè el nostre propòsit és construir alternatives des de l'alegria i l'esperança. Però només per una qüestió de respecte i transparència creiem que us devem algunes disculpes per no haver estat prou valentes:

Pàgines