Notícies de Arenys de Munt

L'any 2013 vam assistir al naixement de la Universitat Popular d'Estiu, impulsada per la regidoria de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament d’Arenys de Munt a mans de la CUP. L'any 2014 el projecte va continuar amb força i en aquesta ocasió va ser organitzada per l'Assemblea de la CUP.

El passat mes de novembre de 2015 "Ximenis" i el grup de persones que li donen suport van interposar una demanda al Secretariat Nacional de la CUP perquè no acceptaven la resolució d'aquest en el què se'ls explicitava que el seu grup no podia representar la CUP en cap àmbit.

De bon principi. Rebuig a la violència. A tota violència. Aquella d'ETA i alhora aquella exercida per un estat repressor i demòfob. A la guerra bruta, els GAL...a tants i tants esdeveniments tràgics succeïts, a una banda i l'altra, en aquesta guerra anomenada conflicte basc.

Pau. La paraula necessària en aquest escenari i en la que des de la visió establerta per l'estructura de l'estat surt prostituïda per un suposat sinònim: victòria.

Fa anys que dins els cercles feministes hi ha obert el debat sobre la prostitució, i sembla no tenir fi. Mentre algunes persones defensen que totes les dones tenen dret a utilitzar el seu cos com vulguin, d’altres, pensen que en una societat 100% feminista la prostitució ni tan sols existiria. I per què diem això?

Des de la CUP Arenys de Munt ens mostrem alegres i satisfets amb la moció que proposa el PSC. Ens alegra que cada vegada siguin més les persones que s'alineen en la lluita pels drets de les persones del col·lectiu LGBTI i contra les discriminacions que en pateix el col·lectiu.

El Jutjat d’Instrucció d’Arenys de Mar ha admès a tràmit la querella interposada per la CUP contra Josep Manel “Ximenis” per un delicte d’apropiació indeguda. Els fets es remunten a l’octubre de 2015, després que l’Assemblea Local, l’Assemblea Territorial i el Secretariat Nacional de la CUP decidissin expulsar Ximenis de la CUP i del Grup Municipal, en compliment d’una resolució de la Comissió de Garanties de la formació.

Arran d’aquest petit text estret del preciós poema de Sònia Moll titulat “la princesa cavaller” volem parlar una mica de la polèmica que s’ha encetat en els mitjans de comunicació arrel de la proposició feta per la Cup de Manresa al ple de l’ajuntament  per a donar informació i promoure di

Imatge dels legionaris desfilant a Palafolls el 25.03.2016 de @JRibalaygue

Palafolls, 25 de març de 2016

Acabàvem d'escoltar la historiadora Sònia Garangou explicant com les institucions han oblidat i s'han desocupat de les conseqüències de la guerra civil. Les  fosses comunes han estat abandonades per les administracions i només familiars i propers encara lluiten per dignificar-les i per fer valer el record dels seus morts i torturats.

Avui és el Dia Mundial de l'Aigua, un bé que hem de preservar ja que el capital hi veu un negoci altament rendible al seu voltant, que té el cost a les vides de la població. L'aigua ha de ser gestionada amb i per a la ciutadania i no pas amb el criteri de treuren el màxim benefici.

Pàgines